Manja slova Veća slova RSSDirekcija


Vijesti

05.10.2012.

Dobra praksa u zaštiti tajnih podataka – dostignuća i izazovi

Dobra praksa u zaštiti tajnih podataka – dostignuća i izazovi Predstavnici Direkcije za zaštitu tajnih podataka, u septembru 2012.godine, uzeli su učešće na Međunarodnoj konferenciji pod nazivom „Dobra praksa u zaštiti tajnih podataka – dostignuća i izazovi“, koja je održana u Bugarskoj.

20.05.2012.

MEĐUNARODNA REGIONALNA KONFERENCIJA NACIONALNIH BEZBEDONOSNIH ORGANA - NSA JUGOISTOČNE EVROPE – SEENSA 2012.

MEĐUNARODNA REGIONALNA KONFERENCIJA NACIONALNIH BEZBEDONOSNIH ORGANA - NSA JUGOISTOČNE EVROPE – SEENSA 2012.

U periodu od 7 do 9. maja 2012.godine Republika Slovenija je, u skladu sa Akcionim planom za saradnju sa Zapadnim Balkanom, u okviru Kancelarije za zaštitu tajnih podataka, organizovala Međunarodnu regionalnu konferenciju SEENSA 2012.

14.04.2011.

Posjeta delegacije Kraljevine Norveške

Posjeta delegacije Kraljevine Norveške

Posjeta predstavnika NSA Kraljevine Norveške Direkciji za zaštitu tajnih podataka realizovana je od 11. do 13. aprila 2011. godine.

25.11.2010.

Saopštenje za javnost

Delegacija Ureda Vlade Republike Slovenije za zaštitu tajnih podataka na čelu sa direktorom Milanom Tarmanom boravila je u radnoj posjeti Direkciji za zaštitu tajnih podataka Crne Gore.

24.11.2010.

Sporazum o uzajamnoj zaštiti i razmjeni tajnih podataka između Vlade Crne Gore i Vlade Republike Bugarske

Sporazum o uzajamnoj  zaštiti i razmjeni tajnih podataka između Vlade Crne Gore i Vlade Republike Bugarske

Sporazum o uzajamnoj zaštiti i razmjeni tajnih podataka između Vlade Crne Gore i Vlade Republike Bugarske, danas su, u ime Vlada, potpisali direktor Direkcije za zaštitu tajnih podataka, gospodin Savo Vučinić i predsjedavajuća Državne komisije o bezbjednosti podataka gospođa Tsveta Markova.

23.10.2010.

Primjena propisa o tajnosti podataka

U skladu sa Programom stručnog usavršavanja za 2010. godinu, 21.10.2010 Direkcija je u saradnji sa Upravom za kadrove, realizovala još jedan seminar, koji se odnosi na oblast zaštite tajnih podataka.

07.09.2010.

Posjeta inspektora EU

Posjeta inspektora EU

Sedmočlani tim Evropske unije boravio je u radnoj posjeti Direkciji za zaštitu tajnih podataka u prvoj polovini septembra. Svrha posjete bila je sagledavanje sistema zaštite tajnih podataka u Crnoj Gori, kako sa legislativne strane, tako i sa praktičnog aspekta primjene naših zakonskih rješenja, a u kontekstu Sporazuma između Crne Gore i Evropske unije o bezbjednosnim procedurama za razmjenu i zaštitu tajnih podataka i implementacionih anražmana.

20.05.2010.

Pregovori za zaključivanje Sporazuma o bezbjednosnim procedurama za razmjenu i zaštitu tajnih podataka

Pregovori za zaključivanje Sporazuma o bezbjednosnim procedurama za razmjenu i zaštitu tajnih podataka

Danas su u Briselu uspješno završeni pregovori za zaključivanje Sporazuma o bezbjednosnim procedurama za razmjenu i zaštitu tajnih podataka između Crne Gore i Evropske unije. Pregovaračke timove su predvodili, u ime Vlade Crne Gore Savo Vučinić, direktor Direkcije za zaštitu tajnih podataka i u ime Evropske Unije zamjenik generalnog direktora u Direkciji za bezbjednost, sigurnost,komunikacije i informacione sisteme Dejvid Galovej.

29.04.2010.

Potpisivanje sporazuma sa Češkom

Potpisivanje sporazuma sa Češkom

U periodu od 28. do 30. aprila Direkcija za zaštitu tajnih podataka imala je čast da u Podgorici ugosti kolege iz Nacionalnog bezbjednosnog organa Republike Češke.